Поділитись:

На Волині перевірятимуть місця продажу ялинок

Вівторок, 06 грудня 2016, 11:11
На Волині перевірятимуть місця продажу ялинок

Наближаються свята, традиційним атрибутом яких є ялинка. Волинь володіє достатнім ресурсом для забезпечення новорічними деревами не тільки жителів області, а й інших регіонів України.

Тому у передноворічний період на Волині діятиме операції "Новорічна ялинка", – повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Волинський області.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища із залученням працівників лісової охорони, правоохоронних органів, громадських інспекторів з охорони довкілля перевірятимуть дотримання вимог законодавства при заготівлі новорічних ялинок лісогосподарськими підприємствами, пункти реалізації хвойних дерев, транспортні засоби щодо законності перевезення ялинок.

Особливу увагу приділять охороні шпилькових насаджень від самовільних рубок, селекційним плантаціям та ділянкам особливо цінних і інтродукованих хвойних порід, територіям та об'єктам природно-заповідного фонду.

Відповідно до статті 65 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення" та до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008р. № 665 "Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу" за самовільну порубку хвойних дерев передбачено адмінстягнення у вигляді штрафу на громадян в розмірі від 85 до 170 грн, а на посадових осіб від 119 до 204 грн.

Одночасно за кожне самовільно зрізане дерево будуть нараховані збитки, розмір якихзалежить від діаметра пня зрізаного дерева (мінімальна сума 118 грн), за самовільну порубку хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні розмір шкоди обчислюється за таксою, збільшеною у 3 рази.

Надрукувати
мітки:
коментарів