Поділитись:

Верховна Рада підтримала підвищення "мінімалки": як голосували нардепи з Волині

Вівторок, 06 грудня 2016, 22:28

Верховна Рада в цілому підтримала законопроект, яким підвищується мінімальна заробітна плата до 3200 гривень та страхові виплати.

"За" законопроект №5130 проголосувало 227 народних депутатів. Зокрема, підвищення "мінімалки" підтримали Ігор Лапін, Сергій Мартиняк та Степан Івахів. Проти такого рішення проголосувала Ірина Констанкевич. Не голосував Ігор Гузь, а Юрій Савчук був відстуній, – йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

Як йдеться у пояснювальній записці, основною метою прийняття проекту акта є вдосконалення законодавства у сфері підвищення мінімальної заробітної плати та страхових виплат, легалізація відносин у сфері зайнятості та оплати праці, шляхом делегування органам місцевого самоврядування повноважень у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, а також накладання штрафів за його порушення, – пише Економічна правда.

Законопроект передбачає новий порядок формування тарифної сітки оплати праці. У бюджетній сфері мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) встановлюватиметься Кабміном, а в небюджетній сфері підприємства визначатимуть тарифні ставки самостійно у колективних договорах.

При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року, йдеться в документі.

Також, законопроект передбачає в частині пенсійного забезпечення на 2017 рік продовження: особливого порядку виплати пенсій для працюючих пенсіонерів; визначення максимального розміру пенсії в абсолютній сумі на рівні 10 740 гривень.

Нагадаємо: 4 листопада уряд схвалив проект держбюджету на 2017 рік з підвищенням "мінімалки".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ЗАЯВА ГРОЙСМАНА ПРО ПІДВИЩЕННЯ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ ДО 3200 ГРИВЕНЬ ЗРОБИТЬ УКРАЇНЦІВ ЩЕ БІДНІШИМИ

Надрукувати
мітки:
коментарів