Поділитись:

Які регіони найбільше зекономили завдяки ProZorro

Четвер, 08 грудня 2016, 19:36

За вісім місяців 2016 року (квітень-листопад) українські відомства і держкомпанії скупилися через електронну систему ProZorro на 30,5 млрд грн.

Всього в результаті торгів зекономлено 4,2 млрд грн, – пише UA Today.

Така різниця між очікуваною вартістю угоди і кінцевої сумою підписаного контракту. В абсолютних цифрах лідером з економії коштів стали Київ та Київська область – 2,15 млрд грн. На другому місці – Одеська область (275,46 млн грн), на третьому – Донецька (зекономлено 270,57 млн ​​грн). Донецька область також розмістилася на другому місці за обсягами закупівель. Через ProZorro відомства і компанії регіону придбали товарів і послуг на суму понад 2 млрд грн. Більше закуповувала тільки Київська область (16,4 млрд грн).

Лідерами економії в процентному співвідношенні (зекономлений відсоток від очікуваної вартості завершених процедур) стали Одеська та Чернівецька області (купували в середньому на 18% дешевше від початкової ціни), Вінницька (17%), Чернігівська і Луганська (16%). Менше всіх заощадили Тернопільська (7%), Черкаська (8%), Кіровоградська (8%), Львівська (9%), Івано-Франківська і Харківська (9%) області. Волинська область заощадила 10%.

Надрукувати
мітки:
коментарів