Поділитись:

Ощадбанк позивається до російського Сбербанку

Вівторок, 19 січня 2016, 13:58
Ощадбанк позивається до російського Сбербанку

Ощадбанк подав позов до Господарського суду міста Києва щодо незаконного перейменування української "дочки" Сбербанку Росії у Сбербанк.

"Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української "дочки" Сбербанку Росії в Сбербанк, і заявляє про порушення прав інтелектуальної власності. Про це йдеться в позові Ощадбанку до Господарського суду Києва, який було подано 15 січня 2016 року", - зазначили у прес-службі Ощадбанку.Пише видання Банкрутство & Ліквідація .

В Ощадбанку вважають, що Сбербанк РФ незаконно використовує торговельну марку "Сбербанк", єдиним законним власником якої на території України є Ощадбанк (свідоцтво №82116 від 10.09.2007 року).

Крім того, Ощадбанк є також єдиним законним власником виключних майнових прав на такі торговельні марки: "Ощадбанк" (свідоцтво № 34083 від 15.08.2003 р.), "Oschadbank" (свідоцтво № 204088 від 25.09.2015 р.) та ін.

"Перейменування Сбербанку Росії в Сбербанк незаконне, тому ми звернулись до суду. І не тільки щоб захистити інтереси Ощадбанку, але й інтереси мільйонів українців. Вважаємо неприпустимим намагання Сбербанку Росії таким шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу. Хоч і розумію мотиви, адже Росія на офіційному рівні Верховною Радою України визнана країною-агресором. Все це відповідним чином вливає на поведінку клієнтів та може ввести їх в оману, адже ще з радянських часів певна кількість споживачів досі називає Ощадбанк Сбербанком. Ми не можемо ігнорувати і не поважати інтереси цих людей, які протиправними діями Сбербанку можуть бути введені в оману", - прокоментував позов голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Надрукувати
мітки:
коментарів