Смачно та ситно: для волинських тероборонівців готує шеф-кухар відомих ресторанів
Для бійців Волинської бригади тероборони готує шеф-кухар відомих луцьких та закарпатських ресторанів.
Про майстра кулінарного мистецтва розповіли у пресслужбі 100 окремої бригади Територіальної оборони Волині.
Лучанин Євген – ровесник незалежності України, народився у 1991 році. До широкомасштабного вторгнення рашистів він багато років працював шеф-кухарем у відомих ресторанах в Луцьку і на Закарпатті (саме звідти його вміння готувати бомбезний бограч!).
Стаж цивільної служби кулінарному мистецтву у Євгена солідний – 11 років:
«Починав у їдальні. Потім один ресторан, другий, третій… У 24 роки вперше став шеф-кухарем. Дали мені 20 людей у підпорядкування. Сказати чесно, спершу не знав, що з ними робити і куди самому подітися. Але нічого – впорався», – усміхаючись, розповідає Женя, якого в армії називають «Шеф».
У Волинську бригаду тероборони Євген потрапив за власним бажанням – сам попросив повістку.
«Мав вихідний – пішов на базар купити свіжих продуктів, аби приготувати рідним вечерю. А там якраз ходили співробітники військкомату – роздавали повістки. Хлопці розбігалися. А я замислився на хвильку, підійшов і сам попросив повістку», – розповів Євген.
Проте рішення спонтанним не було: про військову службу замислювався давно. Тато Євгена був учасником АТО. Згодом чоловік захворів – і торік відійшов у кращі світи. Тож думки щодо продовження батькової справи – захищати Україну – крутилися в голові ще до широкомасштабного вторгнення.
Нині Євген служить кухарем в одному з окремих батальйонів Волинської бригади. Щодня готує сніданок, обід та вечерю для 70-80 людей. Меню укладає, відштовхуючись від продуктів, головне – аби було смачно та ситно. Хоча іноді балує хлопців чимось оригінальним.
Коронною стравою Євгена у довоєнному житті була качина ніжка конфі.
«Після Перемоги України над рашистами я таки знайду можливість приготувати для кожного нашого бійця справжню качину ніжку конфі!» – обіцяє шеф-кухар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
На сайті використовуються файли cookie. Для згоди, будь ласка, натисніть «Прийняти». Докладну інформацію можна знайти на сторінці Політика конфіденційності.