Поділитись:

На Волині суд 7 років розглядав справу про ДТП: що присудили водієві

П'ятниця, 09 вересня 2022, 17:40
На Волині суд 7 років розглядав справу про ДТП: що присудили водієві

Старовижівській районний суд Волинської області поставив крапку у справі про ДТП з потерпілим, яка сталася ще у 2015 році.

Відповідний вирок ухвалили 2 вересня.

Як вбачається із вироку, 10 серпня 2015 року водій автомобіля «Опель-Вектра» рухався дорогою по вулиці Радянська у селі Текля Старовижівського (нині – Ковельського) району Волинської області та близько 20:20 допустив зіткнення з мотоциклом «Мінськ». Внаслідок ДТП пасажир двоколісного отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Водій автомобіля своєї вини не визнав, а також оспорив фактичні обставини справи. Зокрема, він зазначив, що ДТП сталася не на вулиці Радянській у селі, а на головній дорозі, що веде до села Дубечне. За його словами, водій мотоцикла, який віз двох пасажирів, мав би пропустити його, адже він рухався головною дорогою, а мотоцикліст виїжджав на неї, однак, керманич двоколісного цього не зробив і навіть не зупинився перед головною дорогою. Внаслідок чого і відбулося зіткнення.

Після ДТП водій автомобіля відразу ж викликав «швидку».

Також у суді обвинувачений додав, що та ділянка дороги проглядається на 60-100 метрів, тому якби мотоцикліст зупинився, виїжджаючи на головну дорогу, він би його побачив. А оскільки той проігнорував це правило дорожнього руху – водій авто не мав можливості запобігти зіткненню.

На час ДТП водієві мотоцикла було лише 16 років, одному з його пасажирів – 13. Пасажир розповів у суді, що тоді вони їхали мотоциклом на озеро, хоч у керманича і не було водійських прав. Молодий чоловік заявив, що не має претензій до обвинуваченого та просить його суворо не карати.

Водій мотоцикла повідомив суду, що на час ДТП йому було повних 15 років, водійських прав він не мав, мотоцикла придбав за погодженням зі своєю матір'ю, хоча офіційно його не реєстрував. Обвинувачений визнав, що перевозив двох пасажирів, хоч відповідний мотоцикл призначений для перевезення не більше як одного пасажира. Також він наполягав на тому, що зупинявся перед виїздом на головну дорогу і на ній не було жодного іншого транспорту. Та, виїхавши на головну дорогу, побачив «Опель–Вектра», намагався уникнути зіткнення, однак, не зміг. Так додав, що вважає, що водій автомобіля мав екстренно загальмувати, аби уникнути ДТП.

Свідок, який був на пасажирському сидінні авто, повідомив, що помітив мотоцикл приблизно за 100 метрів, він рухався у зустрічному напрямку по їхній смузі руху, водій авто намагався уникнути зіткнення. Його слова підтверджує й інший свідок, який рухався велосипедом та бачив момент зіткнення приблизно за 50 метрів.

Дослідивши всі обставини справи, суд вирішив, що водій мотоцикла мав можливість уникнути зіткнення, але не зробив цього.

Відтак водія авто визнали невинуватим у вчиненні злочину, а цивільний позов потерпілого – лишили без задоволення.

Нагадаємо, що у Ковельському районі 8 вересня на автодорозі поблизу села Гішин під колеса легковика ВАЗ 2108 потрапив 43-річний велосипедист. За кермом автомобіля перебував 44-річний житель цього ж району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів