Поділитись:

В Ірані силовики вбили ще одну школярку: протести спалахнули з новою силою

Вівторок, 18 жовтня 2022, 23:45
В Ірані силовики вбили ще одну школярку: протести спалахнули з новою силою

В Ірані силовики вбили ще одну школярку за те, що вона відмовилася співати провладну пісню під час рейду до її школи минулого тижня.

Про це пише The Guardian

Силовики до смерті забили 16-річну школярку Асру Панахі за відмову виконати пісню, яка вихваляє чинний режим і лідера Ірану Аятолу Алі Хаменеї. Інцидент стався 13 жовтня в місті Ардебіль на північному заході країни.

За інформацією профспілки іранських вчителів, силовики прийшли до середньої школи для дівчаток і вимагали від групи школярок співати гімн, що вихваляє лідера Ірану.

Коли вони відмовилися, силовики побили учениць, внаслідок чого кількох дівчат було доправлено до лікарні, а інших заарештовано. Як повідомляється, Панахі померла в лікарні від травм, отриманих у школі. Ще одна школярка перебуває у важкому стані.

Офіційні особи Ірану заперечували цей факт. Після того, як її смерть викликала обурення у всій країні, чоловік, якого представили як дядька загиблої, з'явився на державних телеканалах і заявив, що дівчина померла від вродженого захворювання серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів