Поділитись:

«У мене немає куди йти»: лучанка вже місяць – без світла (відео)

П'ятниця, 10 березня 2023, 11:07
«У мене немає куди йти»: лучанка вже місяць – без світла (відео)

У Луцьку, на вулиці Львівській, лучанка вже місяць живе без світла, хоча боргів за електрику у неї немає. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Місяць тому лучанка зверталася по допомогу до журналістів. Вона повідомила, що працівники ПрАТ «Волиньобленерго» без попередження ввідрізали їй світло. Минуло більше місяця, а жінка і досі без електрики. 

Світлані Демчук електрику «відрізали» ще 31 січня. Станом на дев'яте березня його до квартири так і не дали.

«Так і не підключили. Я живу там, а куди буду йти? У мене немає куди переїхати. Де я візьму такі великі кошти, щоб знімати квартиру? Я живу... бігаю до сестри, на Львівську їжджу... дихаю інгалятором... Це жах», - каже про ситуацію пані Демчук.

В обленерго повідомили, що електрику відрізали, бо закінчився договір про надання послуг. Для того, аби укласти новий їй потрібно мати довідку про право власності на квартиру. Такого документа у лучанки немає. Будинок, у якому мешкає Світлана, належить обленерго. Хоч вона тут прописана з 1985 року, але компанія не дозволяє їй приватизувати житло.

«Як я сьогодні складу договір, якщо в мене немає приватної власності, про яку вони мені заявили. За власний рахунок ми проводили усі комунікації: купували труби, проводили каналізацію, воду та газ. На все у нас є технічні паспорти. Газ відключений, світло відключене. Тоді вже людини забираються з житла. А з будинком компанія робитиме що заманеться», - розповідає Світлана.

Світлана ДемчукСвітлана Демчук
 

На початку лютого журналісти були в обленерго з проханням прокоментувати ситуацію, адже жінка без світла у прямому сенсі не може жити. У неї астма і вона щодня, декілька разів, користується електричним інгалятором. До того ж, будинок без опалення, то ж пані Світлана з чоловіком підтримують температуру газовим обігрівачем. Електричний теж є, але без світла вони не можуть ним користуватися. На камеру пояснювати, що ж сталося, працівники «Волиньобленерго» відмовилися. Вони порекомендували надіслати офіційний запит.

Пройшов місяць і журналісти отримали відповідь. Щоправда, це здебільшого схоже на відписку. Адже надати дані їм відмовилися.

«З огляду на наведені норми законодавства повідомляємо, що Товариство не є розпорядником запитуваної інформації в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки остання не стосується умов надання послуг з розподілу електричної енергії, цін на неї, а також визначена Товариством конфіденційною та не підлягає поширенню серед третіх осіб», - йдеться у відповіді компанії.

Відповідь на інформаційний запитВідповідь на інформаційний запит
 

Зараз пані Світлана чекає лист-відповідь щодо цієї ситуації від національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Ба більше, жінка переконана, що обленерго такими діями просто хоче вижити її із квартири. 

До слова, у 2021 році компанія обленерго зняла із згаданого будинку на вулиці Львівській покрівлю та повиймала вікна. Вони зазначили, що проводять ремонт. Проте досі приміщення залишається без вікон та даху.

 

«У мене немає куди йти»: лучанка вже місяць – без світла (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів