Поділитись:

В Україні хочуть збільшити мінімальну зарплату: чи буде підвищення (відео)

Четвер, 30 березня 2023, 21:40
В Україні хочуть збільшити мінімальну зарплату: чи буде підвищення (відео)

У лютому 2023 року у Верховній Раді України зареєстрували два законопроєкти №8431 та №8432, якими пропонується поетапне підвищення розмірів мінімальної заробітної плати та прожиткових мінімумів. У разі якщо ці закони ухвалять українців чекає перше підвищення вже з 1 квітня 2023 року.

Якщо говорити загалом за етапи підняття, то пропонують наступний формат: з 1 квітня 2023 року – до 7 370 грн.; з 1 липня 2023 року – до 8 107 грн.; з 1 жовтня 2023 року – до 8 918 грн. Хоча згідно з прийнятим у листопаді 2022 року Держбюджету України на 2023 рік мінімальна заробітна плата змінюватись не буде протягом усього року і становитиме 6 700 грн.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» інвестиційний банкір та економіст Сергій Фурса висловив свою думку, щодо можливого підняття мінімальної заробітної плати.

«Я не впевнений, що ми побачимо прийняття цього законопроєкту, я не думаю, що це рішення буде на часі. Зараз, здається, скоріш виглядає чимось популістичним актом, ніж державним мисленням. Побачимо, тому що насправді поки триває війна зрозуміло, що ні про яке збільшення, покращення соціальних стандартів мова йти не може. Ми сподіваємось, що побачимо найближчим часом індексацію пенсій, вже власне цей процес розпочався, ось на це ми можемо розраховувати. Всі інші процеси наврядчи», – каже він.

Також під час ефіру Сергій Фурса розповів чого очікувати від курсу валют, яким буде ріст цін продукти та паливо.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів