Поділитись:

Коли дитячу залізницю у Луцьку передадуть місту

Субота, 01 квітня 2023, 09:28
Коли дитячу залізницю у Луцьку передадуть місту

Питання дитячої залізниці у Луцьку вчергове підняли на сесії міськради. Адже передача цього об'єкта з балансу Укрзалізниці на баланс міста Луцька триває не перший рік. Раніше депутати неодноразово зверталися зі зверненнями про готовність взяти на баланс міста цей об'єкт. Проте ніякого рішення з цього приводу досі немає. 

Про це говорили під час сесії Луцькради у п'ятницю, 31 березня.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився у міського голови долею дитячої залізниці, яка досі знаходиться у власності Укрзалізниці. Крім того, він попросив активізувати процес передачі майна, аби залізниця таки опинилася у власності міської ради.

«Луцька міська рада неодноразово зверталася до Укрзалізниці з приводу передачі в комунальну власність комплексу дитячої залізниці. Ми декілька разів уточнювали наші рішення, щоб кожна кома відповідала бажанням нинішнього власника. Йшов час. Дитячу залізницю досі не передали у власність міста. Прошу активізувати переговорний процес з Укрзалізницею та здійснити необхідні кроки для того, щоб зрештою отримати у міську комунальну власність майновий комплекс Луцької дитячої залізниці», – заявив депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Ба більше, депутат зазначив, що навіть через початок великої війни це питання не втрачає актуальності. Адже з кожним днем залізниця руйнується і до неї нікому немає діла.

«Почалося повномасштабне російське вторгнення. Хтось скаже, що війна, і таке рішення не на часі. Але коли, як не зараз? Для чого тягнути? Час і безгосподарність руйнує дитячу залізницю не гірше, ніж війна», – підкреслив пан Андій.

Міський голова розповів, що вони займаються цим питанням. Їм вдалося зв'язатися із Міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим. Він пообіцяв призначити відповідальну людину з цього питання, аби дитяча залізниця опинилася у власності міста.

«Міністр інфраструктури Олександр Кубраков пообіцяв, що найближчими днями визначить людину, яка відповідатиме за процес передачі дитячої залізниці. Департамент економічної політики міськради співпрацюватиме з цією людиною по цьому питанню. Найближчим часом очікуємо конкретики від пана Олександра», – зазначив міський голова.

Нагадаємо: у Луцьку руйнується майновий комплекс дитячої залізниці на вулиці Шопена. У найгіршому стані зараз знаходяться сходи і будівля станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:00
11 травня 2024
08:48
10 травня 2024
22:20
09 травня 2024