Поділитись:

Не з'явився на призов, бо злякався: на Волині судили ухилянта

Четвер, 13 квітня 2023, 16:09
Не з'явився на призов, бо злякався: на Волині судили ухилянта

Мешканця Любешівщини засудили до тюремного терміну за те, що він не з'явився на призов до військової служби під час мобілізації.

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду.

Він отримав повістку про призов, але не з'явився до Другого відділу Камінь-Каширського РТЦК та СП без поважних причин. Це діяння вважається кримінальним правопорушенням згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України.

У суді чоловік вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся, повідомив суду про обставини та мотиви, вчиненого ним кримінального правопорушення.

Підтвердив обставини, викладені у обвинувальному акті та вказав, що 19 жовтня 2022 року отримав під особистий підпис персональну повістку про призов на військову службу та не з`явився до пункту збору на відправлення до військової частини для проходження військової служби о 17 год 3 листопада 2022 року, оскільки злякався.

Суд визнав його винним і засудив до трьох років позбавлення волі, проте звільнив його від відбування покарання за умови, що він не вчинить нового злочину і виконає певні обов'язки протягом одного року іспитового строку відповідно до статей 75 та 76 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів