Поділитись:

Новим головою Верховного Суду став Станіслав Кравченко

П'ятниця, 26 травня 2023, 14:55
Новим головою Верховного Суду став Станіслав Кравченко

Головою Верховного Суду під час позачергового пленуму ВС обрали суддю Станіслава Кравченка, який є також головою Касаційного кримінального суду у складі ВС.

За це проголосували 108 суддів зі 148 присутніх на позачерговому пленумі, передає «Укрінформ».

Кравченка обрали головою ВС строком на чотири роки.

До цього учасники пленуму затвердили список з кандидатів, відповідно до якого на пост голови Верховного Суду претендували чотири судді ВС: Альберт Єзеров, Іван Міщенко, Станіслав Кравченко та Наталія Коваленко. Після того, як список кандидатів на пост голови ВС був затверджений голосуванням суддів, кожен з кандидатів виступив з промовою щодо своєї програми.

Кравченко поінформував, зокрема, про свій досвід роботи суддею і на адмінпосаді.

«Усі серйозні рішення я як голова суду буду приймати лише після детальних консультацій із іншими головами касаційних судів», – запевнив він.

Після цього відбулося голосування, за результатами якого найбільше голосів набрав Кравченко – 108. За суддю Міщенка присутні віддали 14 голосів, за Коваленко – 13, Єзерова – 2.

Нагадаємо: 16 травня судді Верховного суду проголосували за дострокове припинення повноважень голови суду Всеволода Князєва, якого спіймали на хабарі в майже $3 мільйони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів