Поділитись:

Справа на мільярд: на Волині людям постачали неякісний газ (відео)

Субота, 03 червня 2023, 09:30
Справа на мільярд: на Волині людям постачали неякісний газ (відео)

На Волині люди платили за якісний газ, а постачали їм неякісний газ. Про це у Господарському суді заявили самі ж представники «Волиньгаз Збуту».

Тепер майже мільярд гривень боргу за газ газопостачальна компанія хоче стягнути з «Волиньгаз Збуту». Більша частина цієї суми – 472 мільйони гривень – борг за природний газ. Решта суми – це пеня, штраф, збитки через інфляцію тощо, – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс»

Борг утворився з жовтня 2021 року по квітень 2022 року. На судовому засідання представник  «Волиньгаз Збуту» просить зупинити провадження у справі. Причина дуже цікава: виявляється, «Волиньгаз Збут» теж подав до суду на «Нафтогаз Трейдинг». Зі слів представника газзбуту, «Нафтогаз Трейдинг» продав їм неякісний газ, а вони вже цей газ продавали населенню. Справу слухають у цьому ж Господарському суді, але інший суддя. Таким чином «Волиньгаз Збут» хоче домогтися зменшення суми боргу. 

«Вважаємо, «Нафтогаз України» має здійснити перерахунок обсягів природного газу, що відображені в актах приймання-передачі за період з жовтня 2021 року по квітень 2022 року в бік їхнього зменшення», – заявив представник «Волиньгаз Збуту»

Тож у суду представник «Волиньгазу» просить зупинити провадження у справі про стягення майже мільярда боргу, допоки не стане відомо, яке рішення суд ухвалить у провадження щодо неякісного газу. Бо якщо рішення буде на користь газзбуту, тоді й грошові претензії до товариства можуть бути менші. Але тут виникає питання: якщо люди платили майже пів року за неякісний газ як за якісний, чи будуть їм відшкодовані збитки? 

Представниця «Нафтогазу» заявила, що компанія не відповідає за якість газу, тому зупинка провадження безпідставна. Суддя відмовляє «Волиньгаз Збуту у зупинці провадження. 

Проте «Волиньгаз Збут» це не зупиняє – хочуть подати ще одне клопотання про зупинку провадження. 

«Волиньгаз Збут» працює під брендом «Твійгаз Збут», кінцевим бенефіціаром є Дмитро Фірташ, який нині під санкціями. Минулого місяця українські правоохоронці оголосили йому підозру. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024