Поділитись:

Списати не вийде: з НМТ виганяють учасників за користування телефонами

Неділя, 11 червня 2023, 06:17
Списати не вийде: з НМТ виганяють учасників за користування телефонами

З понеділка, 5 червня, розпочалася основна сесія національного мультипредметного тесту. 

В Українському центрі оцінювання якості освіти розповіли про труднощі, з якими стикнулись вступники.

«Перші дні тестувань здебільшого пройшли в штатному режимі, хоча й спостерігалися певні проблеми, пов’язані, зокрема, з тим, що не всі учасники попередньо належно ознайомилися з вимогами й порадами щодо НМТ і тим самим у деяких випадках власноруч наразилися на ризик не отримати свого найвищого результату», – наголосили в УЦОЯО.

Деяких учасників усунули з екзаменаційних центрів через спроби використання телефонів на тестуванні.

«Значну кількість вступників було вилучено з тимчасових екзаменаційних центрів через використання ними мобільних телефонів під час тестування.  Деякі із цих учасників, зокрема, фотографували тестові завдання, а потім поширювали їх інтернетом. Нам прикро, що такі ситуації мали місце», – йдеться у повідомленні. 

В Центрі просять учасників не ризикувати своїм майбутнім і не використовувати жодних цифрових пристроїв під час тестування. 

«Той факт, що з багатьох тисяч учасників одиницям удалося сфотографувати деякі тестові завдання, скориставшись тим, що інструктори, утомлені після навчального року та знесилені щоденними стресами, недогледіли порушення, не означає, що й іншим це вдасться.  Ціна однієї фотографії може бути занадто високою», – кажуть у відомстві.

Зазначають, що поява окремих завдань після завершення певної зміни НМТ жодним чином не може позначитися на результатах тих учасників, які брали участь у відповідному тестуванні. 

«Водночас деким, хто проходитиме НМТ в наступні дні, це може сприйматися як шанс отримати кращий результат без належної підготовки до тестування. Наголошуємо: це марні сподівання! Адже всі тестові форми є унікальними, тож завдання не повторюватимуться», – заявляють в УЦОЯО.

Нагадаємо: абітурієнтам, які отримали відмову у реєстрації під  час основного періоду НТМ-2023, не потрібно повторно створювати інший персональний кабінет. Вони можуть скористатися тим, що вже є, у період додаткової реєстрації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів