Поділитись:

У Луцьку водій відсудив у міськради 76000 грн за ДТП на слизькій дорозі

Вівторок, 04 липня 2023, 12:36
У Луцьку водій відсудив у міськради 76000 грн за ДТП на слизькій дорозі

Суд зобов'язав департамент ЖКГ Луцької міськради виплатити 76 тисяч гривень водієві, який потрапив у ДТП через слизьку дорогу. У суді чоловік довів, що не впорався з керуванням через покриту ожеледицею ділянку проїжджої частини.

Про це інформує Zaxid.net.

ДТП сталася 12 грудня 2022 року на вулиці Наливайка: легковик Volkswagen Passat зіткнувся з електроопорою. На думку позивача, аварія автопригода трапилася через те, що дорога у цьому місці була слизькою та вкрита ожеледицею.

Відтак чоловік подав позов до суду з вимогою заплатити йому 68,9 тисячі гривень завданих матеріальних збитків, 5 тисяч гривень моральної шкоди та ще 2,5 тисячі – за проведення оцінки.

Відповідачем у цій справі зазначене управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ Луцької міськради. У відзиві представник зазначив, що позивач не довів наявність протиправної бездіяльності з боку департаменту. Але водночас не заперечив, що саме департамент є балансоутримувачем цієї дороги.

На судове засідання, яке відбулося 29 червня, сторони не прибули. Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що позов необхідно задовольнити. Зокрема, одним з важливих доказів став акт обстеження ділянки вулиці, на якій сталось ДТП. У ньому зазначено, що вказана ділянка не відповідає вимогам ДСТУ, оскільки дорога вкрита ожеледицею.

«Відповідач як балансоутримувач дороги всупереч єдиним правилам не вжив вчасних заходів для приведення експлуатаційного стану дорожнього покриття у відповідність, негайно не усунув виявлену ожеледицю, а за неможливості це зробити невідкладно не позначив таку ділянку дороги дорожніми знаками», – йдеться у рішенні.

Тож суддя Луцького міськрайонного суду Владислав Черняк зобов'язав управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ виплатити позивачеві 76,4 тис. грн.

Додамо, що рішення суду поки не набрало законної сили, оскільки відповідач може оскаржити його, подавши апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів