Поділитись:

Загиблий у бою льотчик Євген Лисенко, який служив у Луцьку, став Героєм України

Неділя, 09 липня 2023, 14:35
Загиблий у бою льотчик Євген Лисенко, який служив у Луцьку, став Героєм України

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордену «Золота Зірка» (посмертно) військовому льотчику Євгену Лисенку з Севастопольської бригади тактичної авіації, яка дислокувалася в Луцьку.

Відповідний указ від 8 липня 2023 року опублікований на сайті президента.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Лисенку Євгену Вадимовичу – майору (посмертно)», – йдеться в указі.

Відомо, що Євгена Лисенка не стало 9 березня 2022 року – він загинув у нерівному повітряному бою з двома ворожими літаками. Одного встиг збити, іншого – ні. Чоловік міг врятуватися, та до останнього захищав села на Житомирщині, аби туди не потрапили ворожі ракети. У свої 28 років Євген був льотчиком-інструктором. Його призначили керівником ескадрильї Севастопольської бригади тактичної авіації, яка дислокувалася в Луцьку. 

Раніше за виявлену особисту мужність під час виконання бойових завдань та захист України Євгена посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Дружина військового Катерина зареєструвала петицію на сайті Президента України з проханням присвоїти чоловікові звання Героя. Петиція набрала необхідну кількість голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів