Поділитись:

Речницею Сил оборони стала американка-трансгендер: в росіян істерика

Четвер, 03 серпня 2023, 23:03
Речницею Сил оборони стала американка-трансгендер: в росіян істерика

Речницею Сил оборони України стала тренсгендерна журналістка зі США, яка захищала нашу державу на фронті, Сара Ештон-Сірілло.

Це викликало хвилю хейту та обурення у державі-агресорці, – пише ТСН.

Російські пропагандистські ЗМІ сколихнула новина про те, що нібито офіційним спікером Сил оборони України стала трансгендерна жінка з США Сара Ештон-Сірілло. Поки пропагандисти намагалися принизити українську армію гомофобними жартами, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр внесла ясність та навіть подякувала росіянам за хейт.

У Міноборони України зазначили, що Сара Ештон від березня 2022 року захищає Україну та є сержанткою ТРО та бойовою медикинею. На фронті вона отримала поранення. 

Сара інформує англомовну аудиторію про війну Росії проти України та розвінчує російські фейки. 

«У Сари велика американська аудиторія. З 25 червня по 23 липня охоплення аудиторії Сари лише у Твіттері склало 28.3 млн. користувачів. Тож, чому так збудились хейтом ворожі соцмережі, зрозуміло. Втім, це лише збільшило аудиторію Сари», – зауважила Ганна Маляр. 

Сара Ештон-Сірілло: що відомо про нову речницю Сил оборони 

Сара Ештон – американська трансгендендерна активістка, журналістка та політикиня. Вона родом з Лас-Вегаса та була активною політикинею у штаті Невада. 

Від березня 2022 року Сара почала висвітлювати війну Росії проти України. Спочатку вона приїхала до Львова, а згодом орендувала квартиру на Північній Салтівці у Харкові – район, який цинічно обстрілювала Росія. 

Там вона робила репортажі для LGBTQ Nation про вплив війни на ЛГБТК, в тому числі брала інтерв'ю у геїв, які воюють за Україну та документувала російські воєнні злочини проти ЛГБТК-людей. Згодом вона вступила до ЗСУ та стала бойовою медикинею. У лютому 2023 року Сара отримала тяжке поранення на фронті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів