Поділитись:

Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)

Вівторок, 08 серпня 2023, 20:00
Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)

На Волині тривають жнива: пора, коли господарі збирають урожай з полів.

Світлинами волинського поля поділився фотограф Олег Леонович на своїй фейсбук-сторінці.

«Відкриттям» стало те, що такими снопами (сніп – в'язка, пучок, в якому стебла зернових рослин в'яжуть після жнив, – ред.) зараз збирають врожай далеко не у всіх селах.

Автор фотографій зазначив, що так роблять ще в селі Набруска, що у Камінь-Каширському районі Волинської області. До слова, за офіційними даними, населення там – 229 чоловік.

«Вперше мені баба років 20 тому показала як їх в'язати, ще косили їх косою, а не комбайном як зараз. Там не все так просто, а ціла технологія, треба правильно косити, щоб правильно лягало і підбирати», – каже Олег.

Користувачам світлини неабияк сподобались. Кажуть, що «відчувають запах сіна та аромат літа», згадують дитинство в селі у бабусі та всі ті звичаї, що пов'язані з жнивами.

Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)Пахне сіном крізь екран: фотограф показав жнива в селі на Волині (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів