Поділитись:

Рішення щодо призупинення безвізу з Ізраїлем буде найближчими днями, – посол Корнійчук

Понеділок, 21 серпня 2023, 16:41
Рішення щодо призупинення безвізу з Ізраїлем буде найближчими днями, – посол Корнійчук

Найближчими днями Уряд України прийме остаточне рішення щодо призупинення безвізового режиму з Державою Ізраїль.

Про це посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив в коментарі місцевому радіо, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Якщо уряд України прийме рішення про призупинення безвізового режиму з Ізраїлем, це буде дія, направлена проти уряду, а не проти людей чи представників релігійних громад. Остаточне рішення ще не прийнято, але буде прийнято у найближчі дні», – сказав він.

Посол нагадав, що така ініціатива почала розглядатися після різкого збільшення кількості депортацій українських біженців з Ізраїлю.

«Наші біженці мають проблеми від самого початку російської агресії. Коли наші біженці, головно жінки та діти, приїжджають до Ізраїлю, а їдуть вони до друзів та родичів у пошуках прихистку, то перше з чим вони стикаються – у них забирають паспорт, довго утримують у аеропорту для бесіди, 5-10 годин. Після чого близько 10% українців відмовляють у в’їзді. Це неприйнятно! Окрім того, Ізраїль став єдиною країною, яка від початку війни Росії проти України ввела електронні візи для українців!» – зазначив очільник диппредставництва.

При цьому він додав:

«Я висловлюю позицію української влади. Послухайте заяву президента Зеленського щодо міграційної проблеми і його вимоги вирішити її негайно. Це його слова, а не мої. Якщо буде стояти питання за мене, то це право президента відкликати посла назад до Києва. Такого рішення по мені немає. Обов’язок уряду України – піклуватися про своїх людей і не дозволяти утиски прав українців», – підсумував посол.

Нагадаємо: у країнах Євросоюзу наразі перебувають понад 4 млн біженців з України, які отримали статус тимчасового захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
02 квітня 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
06 лютого 2024
03 лютого 2024
31 січня 2024