Поділитись:

«Укрліт»: уперше 250 творів з української літератури доступні в аудіоформаті

Середа, 13 вересня 2023, 09:48
«Укрліт»: уперше 250 творів з української літератури доступні в аудіоформаті

Відтепер понад 250 творів з української літератури для 5–11 класів будуть доступними в аудіоформаті. Для школярів стали доступні твори Ліни Костенко, Івана Нечуя-Левицького, Михайла Коцюбинського, Миколи Хвильового, Валерʼяна Підмогильного та інших.

Про це інформує Урядовий портал.

Проєкт «Укрліт» – це можливість для учнів обирати, у якому форматі їм зручніше навчатися. Кожен зможе прослухати аудіокниги у вільний час, під час пробіжки чи навіть за кілька днів до іспиту. До того ж це додаткова змога для українців оновити знання з уже забутої програми чи прослухати книги, які пропустили під час навчання в школі.

«Створення сучасного українського освітнього контенту, цифрових та інклюзивних можливостей для вивчення літератури буде корисним не лише школярам, а й широкій аудиторії. За даними дослідження ABF Creative, 48 % дітей відзначають, що прослуховування улюбленого аудіоконтенту робить їх щасливішими, а 63 % батьків помітили покращення оцінок своїх дітей завдяки аудіоконтенту. «Укрліт» від MEGOGO – це проєкт, який може закохати в українську літературу й показати, що її вивчати зручно й цікаво», – зазначає заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Окрім цілі зробити навчання більш інтерактивним, проєкт «Укрліт» прагне формувати в школярів звичку споживати ліцензійний контент.

«Цьогоріч дистанційно навчатимуться приблизно 2,5 тисячі шкіл, майже 4 тисячі – у змішаному форматі. Ще кілька сотень тисяч дітей здобувають знання за кордоном, і для них освіта – це живий зв’язок з Україною. Крім того, є діти з інвалідністю і ті, кому аудіоформат просто зручніший. Ці озвучені твори створені, щоби нашим дітям було легше навчатися, легше розуміти інформацію та дозувати навантаження», – сказав заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

MEGOGO AUDIO постійно працює над розширенням каталогу ліцензійних українських аудіокнижок. Перелік творів сформований згідно з чинною Програмою для загальноосвітніх навчальних закладів з української літератури.

Деякі великі твори, як-от «Енеїда» Івана Котляревського, «Майстер корабля» Юрія Яновського, «Зачарована Десна» Олександра Довженка та інші, команда опрацювала та пропонує у форматі самарі – короткого переказу твору. Серед планів – додавати повні версії та уривки творів, а також актуалізовувати й доповнювати новими, що з’являтимуться в програмі.

Послухати «Укрліт» можна безоплатно в мобільному застосунку MEGOGO в розділі «Аудіо:  https://megooo.app.link/oYN2o7TnVCb.

Довідково:
Проєкт реалізується медіасервісом MEGOGO та Міністерством освіти і науки України за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та платформи Дія.Освіта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів