Поділитись:

Всі країни Балтії закрили в’їзд автомобілям з російськими номерами

Середа, 13 вересня 2023, 14:02
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У середу, 13 вересня, з 10:00 год Естонія заборонила в'їзд автомобілів з номерами Російської Федерації. Таким чином всі три країни Балтії виконали рекомендації Європейської комісії.

Про це повідомив міністр закордонних справ Маргус Тсахкна, – пише «Європейська правда».

«Від сьогодні... Естонія забороняє в'їзд усім транспортним засобам, зареєстрованим у Росії. Їх не запрошують сюди користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, допоки Україна не доб'ється перемоги», – заявив глава естонського МЗС.

Таким чином Естонія виконає рекомендації Європейської комісії, за якими країнам Євросоюзу не дозволено впускати на територію ЄС приватні автомобілі з російськими номерами.

«Мета санкцій проти Росії одна – змусити країну-агресора відступити до своїх кордонів. Оскільки Єврокомісія щойно дала роз'яснення щодо чинних санкцій, а Естонія вважає за необхідне використати всі можливості для підвищення ціни російської агресії, ми дійшли висновку, проконсультувавшись із владою Латвії та Литви, що обмеження найефективніші за умови спільного запровадження санкцій», – цитує міністра внутрішніх справ Лаурі Ляєнеметса.

У разі прибуття до прикордонного пункту транспортного засобу з російськими номерами Податково-митний департамент проведе відповідні процедури. Користувач або власник автотранспортного засобу повинен буде повернутися в Росію разом з автомобілем або перетнути кордон без нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів