Поділитись:

ВАКС заарештував депутата Волинської облради, якого зловили на хабарі

П'ятниця, 15 вересня 2023, 10:45
ВАКС заарештував депутата Волинської облради, якого зловили на хабарі

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) узяв під варту депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника з альтернативою 900 тисяч грн застави. НАБУ і САП підозрюють його у зловживанні впливом.

Таке рішення у п'ятницю, 15 вересня, ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати депутата Кошельника з альтернативою 1,047 млн грн застави. Прокурор зачитав низку протоколів прослушки фігуранта, на яких зафіксовані розмови між ним та заявником у справі. Зокрема, депутат Волинської облради пообіцяв допомогти з перемогою в аукціоні на купівлю земельної ділянки у місті Володимир.

Як стверджувала сторона слідства, підозрюваний просив заявника не говорити нічого меру Володимира Ігорю Пальонці про «гроші», тобто неправомірну вигоду. На самого мера депутат нібито застосував вплив. Кошельник отримав кошти двома траншами: 10 тисяч доларів, а потім решту в 25 тисяч доларів.

Після отримання коштів він намагався приховати походження коштів і відправив свого сина в обмінник, де той спочатку перевірив справжність купюр, а потім обміняв долари на євро. Кошти були вилучені детективами НАБУ, а самого депутата одразу затримали.

«Клопотання старшого детектива НАБУ задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Кошельника Валентина Івановича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити строк тримання під вартою до 10 листопада 2023 року», – оголосив суддя.

Одночасно підозрюваному депутату визначили альтернативу у виді 900 тисяч грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть наступні обов'язки:

  • прибувати за першим викликом;
  • не відлучатися з Волинської області без дозволу;
  • повідомляти про зміну місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками;
  • здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо: депутата Волинської облради Валентина Кошельника затримали під час одержання неправомірної вигоди. За 35 тисяч доларів він обіцяв посприяти громадянину у придбанні земельної ділянки, що розташована на території однієї з територіальних громад Волинської області, для створення на ній підприємства з утилізації відходів. Пізніше депутату повідомили про підозру у зловживанні впливом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів