Поділитись:

На Волині експосадовців лісової галузі підозрюють у незаконній вирубці на понад 21 мільйон

Понеділок, 18 вересня 2023, 14:34
На Волині експосадовців лісової галузі підозрюють у незаконній вирубці на понад 21 мільйон

ДБР повідомило про підозру колишнім посадовцям Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та Любомльського лісового господарства.

Про це у понеділок, 18 вересня, повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що на території Любомльського лісового господарства впродовж тривалого часу проводили незаконні рубки на семи ділянках загальною площею понад гектар.

Рубки були організовані головним лісничим Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, головним спеціалістом цього управління та інженером Любомльського лісового господарства.

Зазначають, що посадовці незаконно видали лісорубні квитки без оцінки впливу на довкілля, що є обов’язковим для проведення подібних рубок. Через це було незаконно зрубано понад 2,5 тисячі дерев різних порід, а збитки довкіллю за висновками інженерно-екологічної експертизи склали понад 21 мільйон гривень.

Колишнім посадовцям повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень та незаконній рубці лісу (ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нині готуються клопотання про обрання запобіжних заходів, вживаються заходи для відшкодування завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

На Волині експосадовців лісової галузі підозрюють у незаконній вирубці на понад 21 мільйонНа Волині експосадовців лісової галузі підозрюють у незаконній вирубці на понад 21 мільйонНа Волині експосадовців лісової галузі підозрюють у незаконній вирубці на понад 21 мільйонНа Волині експосадовців лісової галузі підозрюють у незаконній вирубці на понад 21 мільйонНа Волині експосадовців лісової галузі підозрюють у незаконній вирубці на понад 21 мільйон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів