Поділитись:

В соцмережі X відключили функцію скарги на дезінформацію про вибори

Четвер, 28 вересня 2023, 02:17
В соцмережі X відключили функцію скарги на дезінформацію про вибори

У соціальній мережі X (колишній Твіттер) Ілона Маска, вимкнули функцію, яка дозволяла користувачам повідомляти про дезінформацію щодо виборів.

Про це пише Укрінформ.

Як зазначається, дослідницька організація Reset.Tech Australia висловила занепокоєння щодо поширення неправдивих заяв у мережі X, безпосередньо перед важливими виборами у США та Австралії.

Після запровадження у 2022 році функції, за допомогою якої користувачі могли повідомляти про публікацію, що, на їхню думку, вводить в оману стосовно політики, мережа X минулого тижня видалила категорію "Політика" з відповідного меню в усіх юрисдикціях, окрім країн ЄС, сказав дослідник Reset.Tech Australia. Він додав, що користувачі все ще можуть повідомляти про публікації X у всьому світі щодо багатьох інших категорій скарг, таких як пропагування насильства чи мови ворожнечі.

Функція скарги на політику зникла менш ніж за три тижні до проведення в Австралії референдуму, першого за чверть століття, щодо того, чи слід змінювати Конституцію для створення дорадчого органу корінного населення при парламенті, та за 14 місяців до президентських виборів у США.

«Було б корисно зрозуміти, чому X, здається, відступає від свого зобов’язання долати серйозну дезінформацію, яка вилилася у справжню політичну нестабільність у США, особливо напередодні видатного року виборів у всьому світі», – сказав Еліс Докінз, виконавчий директор Reset.Tech Australia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів