Поділитись:

У Нідерландах теплицю для тюльпанів обігрівають теплом від майнінгу біткоїнів

Вівторок, 03 жовтня 2023, 02:46
У Нідерландах теплицю для тюльпанів обігрівають теплом від майнінгу біткоїнів

У Нідерландах почали використовувати тепло, вироблене в результаті майнінгу криптовалюти, для часткового опалення теплиць, заощаджуючи таким чином на рахунках за газ.

Про це повідомляє Економічна правда.

Через стрімке зростання цін на енергоносії фермери переживають важкі часи. Не кращою є ситуація у тепличних фермерів Нідерландів, що є найбільшим експортером тюльпанів у світі та другим після США експортером сільськогосподарської продукції.

Так, величезні витрати на електроенергію змусили деякі нідерландські сільськогосподарські компанії, які часто вирощують культури в теплицях, цього року припинити вирощувати тюльпани, а інші навіть збанкрутували.

Щоб уникнути припинення діяльності та збільшення накладних витрат, квітникарка Даніель Конінг об’єдналася з компанією, що займається видобутком біткоінів, щоб обігріти свою велику теплицю поблизу Амстердама за допомогою серверів для видобутку.

Видобуток криптовалюти генерує велику кількість тепла, вимагаючи величезної кількості електроенергії для живлення комп’ютерів.

Тепло, яке генерує видобувне обладнання, тепер використовується для опалення теплиці, де ростуть тюльпани, зменшуючи залежність фермерки від газу.

Сервери, у свою чергу, живляться сонячною енергією з даху, що знижує зазвичай величезні витрати на електроенергію для майнінгу та зменшує його потенційний вплив на навколишнє середовище.

Квітникова фермерка і майнінгова компанія розділили право власності на сервери та біткоїни, які вони виробляють. 

У теплиці працює шість серверів загальною вартістю 15 тисяч євро.

Майнінгова компанія відвідує ферму щомісяця, щоб обслуговувати установки, очищати вентилятори серверів від пилу та комах. Також фірма продає тюльпани онлайн за біткоїни через компанію під назвою Bitcoin Bloem.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
03 січня 2024
23 грудня 2023
22 грудня 2023
21 грудня 2023
29 листопада 2023
22 листопада 2023
26 липня 2023
15 травня 2023
08 травня 2023