Поділитись:

У волинських лісах досі долають наслідки серпневого буревію (фото)

Понеділок, 09 жовтня 2023, 13:42
У волинських лісах досі долають наслідки серпневого буревію (фото)

У волинських лісах триває розробка ділянок, пошкоджених буреломами наприкінці серпня.

Про це у понеділок, 9 жовтня, повідомили на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

Нагадаємо, наприкінці серпня внаслідок негоди на Волині та Рівненщині постраждали 5,6 тисячі гектарів лісу. Найбільше – на Камінь-Каширщині – 4,8 тис. га.

З метою якнайшвидшої ліквідації буреломів у філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» оперативно розпочали обстеження ділянок та підготовку необхідних документів для проведення санітарних заходів.

«У цій справі оперативність важлива як із точки зору економіки – деревину потрібно забрати з лісу для реалізації якомога швидше, поки вона не втратила ділові якості. Так і з екологічною ціллю – такі масиви при невчасному проведенні робіт ризикують стати розплідником для шкідників лісу», – зазначають лісівники.

Загалом уже розроблено понад 40% буреломних ділянок. Щодня ці показники зростають.

В окремих філіях, де площі ушкодження були меншими, – Ківерцівська та Ковельська – роботи вдалося завершити. Практично розроблені всі ушкоджені ділянки у філії «Любомльське лісове господарство». На понад 70% виконані санітарні заходи у Маневицькій, Колківській та Висоцькій філіях.

На Камінь-Каширщині, де зосереджені основні обʼєми ушкоджень, роботи виконані на 45% від необхідного.

У волинських лісах досі долають наслідки серпневого буревію (фото)У волинських лісах досі долають наслідки серпневого буревію (фото)У волинських лісах досі долають наслідки серпневого буревію (фото)У волинських лісах досі долають наслідки серпневого буревію (фото)У волинських лісах досі долають наслідки серпневого буревію (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів