Поділитись:

У Луцьку з'являться нові «розумні» зупинки: де саме

Понеділок, 16 жовтня 2023, 17:41
У Луцьку з'являться нові «розумні» зупинки: де саме

Проєкт «Розумні зупинки», який у Луцьку впровадили за грантові кошти, продовжують реалізовувати вже за гроші бюджету громади.

Де саме планують встановити розумні зупинки, а де – відремонтувати старі, дізнавалися журналісти ВСН.

У червні цього року мер міста Ігор Поліщук доручив департаменту ЖКГ взятися за продовження проєкту «Розумні зупинки» і встановити такі зупинки, зокрема, на відремонтованому проспекті Волі та на віддалених від центру вулицях: Дубнівській, Львівській, в мікрорайоні ЛПЗ, аби максимальна кількість людей могла користуватися зручностями.

Микола Осіюк, керівник департаменту житлово-комунального господарства Луцькради, розповів у коментарі виданню, що станом на сьогодні заплановані роботи з встановлення п'яти «розумних» зупинок на оновленому проспекті Волі. На ці потреби з бюджету міста виділили п’ять мільйонів гривень.

«Плануємо поставити п'ять розумних зупинок на проспекті Волі. Вже розпочалися роботи біля Луцького ліцею №4 імені Модеста Левицького, також буде розумна зупинка біля Луцької міської стоматологічної поліклініки, біля Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги тощо», – зазначив він. 

Також у різних районах Луцька розпочалися ремонтні роботи з оновлення старих зупинок. Спочатку їх демонтовують та забирають на ремонт, а після оновлення встановлюють на попереднє місце.

«Кожних 10-20 років з'являється необхідність оновлення та ремонту наявних зупинок. Невдовзі поставимо відремонтовані зупинки на вулицях Тарасовій, Мамсурова, Конякіна. Вже в цьому році поміняли дві зупинки на вулиці Гордіюк. Тобто роботи проводимо за необхідності», – розповів Микола Осіюк.

Нагадаємо, проєкт «Розумні зупинки» реалізовувався у Луцьку в рамках проєкту «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька», що фінансувався у співпраці із Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини через Engagement Global gGmbH та Сервісної служби «Міста в єдиному світі», програма Nakopa.

Сума грантових коштів становила 6,5 мільйона гривень. У межах проєкту було встановлено 9 зупинок (5 великих та 4 малих) та 22 табло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
13 лютого 2024
07 липня 2022
27 лютого 2022
03 грудня 2021
15:10
01 грудня 2021
27 серпня 2021
20 березня 2021
03 березня 2021
02 лютого 2021