Поділитись:

Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото)

Вівторок, 17 жовтня 2023, 14:33
Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото)

При здійсненні обстеження Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» виявили повалене вітром дерево осики, в дуплі якого жило сімейство диких бджіл. Вони, за словами працівників, могли загинути. Колоду з бджолиним гніздом відокремили  від дерева і  бережно перевезли на територію власної пасіки для подальшого догляду за нею.

Про це розповідають на сторінці Ківерцівського НПП «Цуманська пуща». 

При здійсненні обстеження території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» майстер з охорони природи відділу збереження та відтворення природних екосистем Володимир Лойко виявив повалене вітром дерево осики, де, підійшовши ближче, побачив дупло, а в ньому сім’ю диких бджіл.

«Бджоли вже підготувалися до зимівлі, однак падіння дерева та погодні умови осені і зими призвели б до їх загибелі. Щоб запобігти цьому, працівники відділу збереження та відтворення природних екосистем від поваленого бурею дерева відокремили колоду з бджолиним гніздом, яку бережно перевезли на територію власної пасіки для подальшого догляду за нею», – зазначають у повідомленні. 

При вирізанні борті виявилося, що осика була трухлява і при падінні тріснув також стовбур дерева, де знаходиться сім’я бджіл, що суттєво ускладнило даний процес. Та, на щастя, все пройшло успішно.

Додають, що бджоли тепер зможуть спокійно пережити зимівлю.

Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото)Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото)Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото)Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото)Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото)Від загибелі врятували сім'ю диких бджіл у «Цуманській пущі» (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів