Поділитись:

На Волині немовля занедужало на небезпечну інфекційну хворобу

Середа, 18 жовтня 2023, 11:02
На Волині немовля занедужало на небезпечну інфекційну хворобу

На Волині у Володимирській громаді у немовля підтвердили захворювання на небезпечну інфекційну хворобу лістеріоз.

Про випадок, зафіксований у громаді, доповіла завідувачка відділення епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами Володимирського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Світлана Мисинчук.

У родині, що проживає у приватному секторі, захворіло немовля, хворобу підтвердили лабораторно, дитина проходить курс лікування.

«Вирішено провести дослідження харчових продуктів, ґрунту, вмісту вигрібної ями на території домогосподарства на предмет виявлення бактерії, а також обстежити контактних осіб, які уже дали згоду на проведення аналізів.

Оскільки розповсюдниками хвороби є тварини, передусім гризуни, буде проведено дератизацію у закладах освіти, а також у багатоквартирних житлових будинках», – йдеться у повідомленні.

Мешканців громади застерігають від придбання на стихійних ринках овочів та фруктів, а особливо – молочної та кисломолочної продукції, яка може бути зараженою.

Перед вживанням усе слід добре мити та піддавати термічній обробці.

Довідково:
Лістеріоз – це інфекційне захворювання, спричинене мікроорганізмами Listeria monocytogenes. Ці бактерії широко розповсюджені у природі, їх знаходять у ґрунті, піску, воді. Список джерел (резервуарів) лістерій – досить великий: це можуть бути дикі гризуни, сільськогосподарські тварини (особливо вівці і свині), домашні і дикі тварини (бродячі коти і собаки), а також дикі птахи, в тому числі голуби. Продукти харчування – молоко, м'ясо, риба, овочі, фрукти для збудника – просто відмінне живильне середовище для росту мікроорганізмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
12:59
04 квітня 2024
02 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
12 березня 2024