Поділитись:

Екскерівницю відділення «Укрпошти» на Волині засудили за привласнення ковбаси й грошей

Понеділок, 23 жовтня 2023, 12:10
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

На Волині судили ексначальницю відділення «Укрпошти» за привласнення грошей та товарів на загальну суму понад 190 тис. грн. Жінка частково визнала провину і пояснила свій вчинок «складними сімейними обставинами», оскільки в неї захворів син і померла мати. За привласнення майна їй присудили рік тюрми, а також зобов’язали повернути пошті вкрадені кошти.

Як йдеться у вироку Ківерцівського райсуду, на посаду виконувачки обов’язків начальниці відділення «Укрпошти» у селі Жидичин Наталію Д. призначили восени 2018 року, пише Zaxid.net.

«Після проведення касових операцій з оприбуткування надходжень (платежів за пересилання внутрішніх посилок, передплати на друковані ЗМІ, плати за пересилання внутрішніх поштових переказів) та видатків (відправки понадлімітних залишків на виплату переказів), фактично оприбуткувавши на 31 січня 2019 року грошові кошти [...] шляхом систематичного вилучення готівки з каси відділення у селі Жидичин для власних потреб заволоділа грошовими коштами Волинської дирекції АТ «Укрпошта» в сумі 183 296 грн», – йдеться у вироку.

Окрім цього, вона також привласнила сосиски та ковбасу на суму майже 7 тис. грн. Обвинувачена свою провину визнала лише частково: зокрема, визнала, що взяла із каси сумарно 40 тис. грн. Також визнала розтрату ковбаси та сосисок. Свою поведінку вона пояснила тим, що у в той період у неї були складні сімейні обставини, зокрема, захворів син і померла мати.

Водночас вона заявила, що недостача у касі була ще до того, як вона почала працювати начальницею відділення. Але суд цю версію відкинув, бо вона не підтверджувалась жодними доказами.

Суддя Вікторія Корецька визнала її винною у порушенні ч. 1 ст. 191 ККУ (привласнення майна) і призначила рік ув’язнення. Також їй на цей же термін заборонили обіймати посади, пов`язані з прийомом, збереженням та розпорядженням грошових коштів, поштових відправлень та інших цінностей.

За проведення експертиз жінка повинна заплатити 49 тис. грн, а «Укрпошті» повернути ще 154 тис. грн. Відомо, що станом на момент розгляду справи в суді жінка частково погасила нестачу в касі, повернувши пошті понад 33 тис. грн.

Зауважимо, що вирок поки не набрав законної сили, обвинувачена може подати апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024