Поділитись:

YouTube розробляє ШІ-інструмент, який імітуватиме голоси відомих співаків

Вівторок, 24 жовтня 2023, 00:36
YouTube розробляє ШІ-інструмент, який імітуватиме голоси відомих співаків

YouTube працює над ШІ-інструментом, який допоможе користувачам імітувати голоси відомих музикантів під час запису звуку. Зараз компанія веде переговори з музичними лейблами щодо отримання прав на пісні, які можна було б використати для навчання цього інструменту.

Про це повідомляють видання Bloomberg та Billboard, – пише Суспільне. 

Новий інструмент від YouTube у бета-версії дозволить обраному пулу артистів давати дозвіл користувачам використовувати їхні голоси у відео на платформі. Згодом продукт можуть випустити для всіх користувачів з голосами артистів, які вирішать приєднатися до нього.

Мета ініціативи – зробити YouTube платформою, що допоможе галузі розвиватися за допомогою технології генеративного ШІ, яку вже використовують деякі музичні компанії.

Найбільші лейбли, Universal Music Group, Sony Music Entertainment і Warner Music Group, все ще ведуть переговори щодо ліцензійних угод, які охоплюватимуть права на озвучення у бета-версії; для широкого запуску знадобляться окремі угоди.

Раніше генеральний директор UMG Люсіан Грейндж заявив, що ця технологія може «посилити людську уяву і збагатити музичну творчість у надзвичайний спосіб», а генеральний директор WMG Роберт Кінкл сказав: «Ви повинні прийняти технологію, тому що ви не можете помістити технологію в пляшку».

Водночас музична індустрія розглядає ШІ як серйозну загрозу, оскільки це може призвести до зростання піратства.

Музика, згенерована ШІ, перебуває в «сірій» зоні через труднощі зі встановленням прав власності на пісні, які відтворюють голос виконавця, але не використовують безпосередньо захищених текстів чи аудіозаписів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів