Поділитись:

Нардепу оголосили підозру за організацію незаконного виїзду «ухилянтів» за кордон (фото)

П'ятниця, 03 листопада 2023, 22:07
Нардепу оголосили підозру за організацію незаконного виїзду «ухилянтів» за кордон (фото)

СБУ та ДБР вручили підозру нардепу, який організував схему для ухилянтів. Для реалізації оборудки парламентар використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Про це повідомляє СБУ. 

У повідомленні не названо прізвище нардепа, але, судячи з обставин справи та опублікованих фото, мова йде про народного депутата Олександра Дубінського, у якого правоохоронці нещодавно проводили низку обшуків, – пише ТСН.

У п'ятницю, 3 листопада, йому повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.

Встановлено, що частину документів, необхідних для втечі «клієнта» за межі України, народний депутат зберігав у свого експомічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у директора підконтрольної громадської організації.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили:

▪️ флеш-носії та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;

▪️ печатки, листи, договори та інші документи, які використовували для внесення недостовірних відомостей до системи «Шлях».

Наразі директору залученої громадської організації також повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

Нардепу оголосили підозру за організацію незаконного виїзду «ухилянтів» за кордон (фото)Нардепу оголосили підозру за організацію незаконного виїзду «ухилянтів» за кордон (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
20 березня 2024
22 лютого 2024
15 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01