Поділитись:

Нардепа Дубінського відправили під домашній арешт

Понеділок, 06 листопада 2023, 16:27
Нардепа Дубінського відправили під домашній арешт

У Печерському районному суді Києва обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт – народному депутату Олександру Дубінському, якого підозрюють в організації схеми незаконного перетину кордону для чоловіків.

Про це у понеділок, 6 листопада, повідомило «Суспільне».

Суд частково задовольнив прохання прокурора у справі: Дубінському призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Підозрюваному потрібно буде здати правоохоронцям на зберігання свій закордонний паспорт й інші документи для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. Відлучатися можна буде лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог.

За словами прокурора, Дубінський підозрюється в тому, що він змовився з головою ГО «Медіаоборона» Оберемчуком та з 7 липня організував незаконну переправу через кордон, щоб допомогти виїхати своєму рідному брату, який має прізвище Базюк. Той хотів працевлаштуватися за кордоном. Був й особистий інтерес для Дубінського – перегнати автомобіль із Кишинева (Молдова) до Відня (Австрія). Базюка зареєстрували в системі «Шлях» як водія-волонтера, який перевозить гуманітарну допомогу. Базюк виїхав 22 липня.

Прокурор у суду попросив для підозрюваного цілодобовий домашній арешт, обґрунтовуючи запит тим, що Дубінський під час слідства може виїхати за кордон, адже як нардеп не підлягає мобілізації. А ще Дубінський може впливати на свідків.

Дубінський висловив припущення, що справа проти нього – спроба припинити критику Офісу президента в умовах війни, адже у своїх соцмережах нардеп часто висловлювався щодо розкрадання державного бюджету.

«Зараз ви свідки намагання зупинити право на критику влади», – каже Дубінський.

Про рішення суду він сказав так:

«Це абсолютно безглузде повідомлення про підозру, в якій переплутані дати, прізвища, покази свідків, й основною метою було позбавити мене можливості користуватися соцмережами, отже, критикувати Зеленського і Єрмака».

Він додав, що через домашній арешт не зможе виконувати свою діяльність як депутат Верховної Ради.

Дубінський з адвокатами подаватимуть на апеляцію щодо цього рішення.

Нагадаємо: 3 листопада СБУ та Держбюро розслідувань оголосили Дубінському підозру в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024