Поділитись:

Біля «Ягодина» на в’їзд в Україну утворилась черга з понад 800 вантажівок

Четвер, 09 листопада 2023, 16:51
Біля «Ягодина» на в’їзд в Україну утворилась черга з понад 800 вантажівок

Перед пунктом пропуску «Ягодин» через страйк польських перевізників утворилася черга на в'їзд в Україну. Станом на 12 годину 9 листопада перетину кордону очікують 810 вантажних авто. 

Про це у коментарі Суспільному розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

З її слів, на виїзд з України у напрямку Польщі живої черги немає, натомість в єЧерзі перебуває понад п’ять тисяч вантажівок.

За останню добу через пункт пропуску «Ягодин» виїхало з України 29 вантажних авто, в’їхало з території Польщі 106 фур, зазначила Маргарита Вершиніна.

Зі слів речниці, переміщення гуманітарної допомоги, пального, небезпечних та швидкопсувних вантажів на в’їзд в Україну відбувається без жодних труднощів. Крім того, легкові автівки й автобуси в обох напрямках в зазначених пунктах пропуску перетинають державний кордон у звичайному режимі.

Що відомо про страйк польських перевізників

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська-Хребене».

Учасник страйку Томаш Борковський розповів, що до блокади руху вантажівок долучились представники транспортних компаній. Вони вимагають, щоб повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Учасники блокади заявили, що не будуть блокувати рух для автобусів, легкових авто, а також вантажівок, які перевозять гуманітарну допомогу Україні, або тварин чи швидкопсувні вантажі.

Асоціація «Укравтопром» із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів