Поділитись:

«Втратить Україна – втрачатиме Польща!»: українські перевізники у відповідь польським протестують на кордоні (фото)

Вівторок, 21 листопада 2023, 16:29
«Втратить Україна – втрачатиме Польща!»: українські перевізники у відповідь польським протестують на кордоні (фото)

На пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну. 

Про це повідомляє Укрінформ.

Мітинг перевізників на польсько-українському кордоні організували члени громадської організації «Міжнародні автомобільні перевізники України». До акції долучилися перевізники та водії разом із транспортом, загалом під польський кордон приїхало понад 30 вантажівок.

«Сьогодні – це попереджувальна акція – відповідь на блокування ключовим автошляхів польськими протестувальниками. До мітингу доєднались перевізники, водії із вантажним транспортом. Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну вони створюють перепони», – сказав голова ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» Володимир Михалевич.

Організатори акції наголошують, що через військову агресію Росії всі опинилися в складній ситуації і треба разом вирішувати проблеми. Українці вдячні полякам за допомогу в цей складний час, але війна не завершена, тому країни і надалі мають працювати разом.

На думку українських водіїв, ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег не боротися один з одним, а об’єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу, а головне – разом боротись за перемогу.

Автомобілісти наразі не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску, адже розуміють, наскільки стратегічно вважливими є пункти пропуску. Їхня мета – привернути увагу польських блокувальників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку їхня країна надає Україні.

«Втратить Україна – втрачатиме Польща!», – вигукують українські перевізники.

Учасники наголошують, що треба припинити спроби усунути українських перевізників з ринку через блокування експортних шляхів, натомість допомогу мають отримувати всі перевізники, які зазнають збитків через розвʼязану Росією війну.

Мітинг на пункті пропуску «Краківець-Корчова» триватиме до 21 години, і якщо не буде реакції з боку польських протестувальників, акції будуть повторюватися, але їх умови вже будуть не попереджувальні.

«Втратить Україна – втрачатиме Польща!»: українські перевізники у відповідь польським протестують на кордоні (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
25 лютого 2024
13:38
23 лютого 2024