Поділитись:

Нова «схема»: на Волині шахраї «продають» дешеві дрова

Вівторок, 28 листопада 2023, 12:26
Нова «схема»: на Волині шахраї «продають» дешеві дрова

На Волині шахраї розробили нову «схему» заробітку в зимовий період – дають оголошення про продаж дешевих дров, отримують передоплату й зникають.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Володимирського райвідділу поліції.

«До поліції почали надходити заяви про шахрайство. Громадяни розповідають, що у соціальній мережі натрапляють на оголошення про продаж дров за доступною ціною, перераховують грошові кошти, однак товар так і не отримують», – йдеться у повідомленні.

За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Поліцейські встановлюють причетних до правопорушення.

Волинян вкотре закликають не сплачувати наперед за товар, обраний в інтернеті, а користуватися послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торгові інтернет-майданчики та фінансові установи. Зокрема, лісопродукцію варто купувати у продавців або підприємств, які мають офіційні офіси та бази, можуть документально підтвердити легальність походження деревини. Серед іншого, у державному підприємстві «Ліси України» створений офіційний інтернет-магазин «ДроваЄ»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів