Поділитись:

Ціна на золото встановила історичний рекорд

Понеділок, 04 грудня 2023, 14:15
Ціна на золото встановила історичний рекорд

Ціни на золото на торгах встановили історичний рекорд, перевищивши попередній історичний максимум, встановлений під час пандемії у 2020 році, – 2 135 доларів за унцію.

Про це у понеділок, 4 грудня, повідомила «Економічна правда» з посиланням на Bloomberg.

«Дорогоцінний метал зріс у ціні більш ніж на 3% на початку торгів у понеділок, перевищивши попередній історичний максимум, встановлений 7 серпня 2020 року», – повідомляє агентство.

Так, ціни на золото на відкритті торгів 4 грудня сягнули 2 135 доларів, перевищивши попередній історичний максимум, встановлений під час пандемії у 2020 році.

«Злитки зросли приблизно на 15% з мінімуму на початку жовтня», –пише агентство.

На думку аналітиків, інтерес до золота зріс на тлі війни між Ізраїлем та ХАМАС.

Ще одним фактором називають уповільнення інфляції та очікування, що Федеральна резервна система (ФРС) може знизити ставки. Як зазначає Bloomberg, трейдери бачать 60% ймовірність такого кроку вже у березні 2024 року.

Водночас аналітики вважають, що подальше підвищення котирувань металу не буде значним, і не виключають падіння цін до кінця року до 1900 доларів за унцію.

Ціна на золото встановила історичний рекорд
 

Довідково:
Тройська унція – спеціальна одиниця вимірювання, що застосовується для характеристики дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та пороху. Міжнародним позначенням тройської унції є ozt. Маса тройської унції дорівнює 31,1034768 грама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів