Поділитись:

ChatGPT і Оппенгеймер: Вікіпедія опублікувала список найпопулярніших у 2023 році сторінок

Середа, 06 грудня 2023, 12:25
ChatGPT і Оппенгеймер: Вікіпедія опублікувала список найпопулярніших у 2023 році сторінок

За даними некомерційного Фонду Wikimedia, Вікіпедія отримала понад 84 мільярди переглядів сторінок у 2023 році. Російська агресія проти України також потрапила до списку.

Про це повідомляє CNN, – передає Укрінформ.

Сторінка про віртуального чат-бота ChatGPT від OpenAI стала найпопулярнішою у Вікіпедії цього року, зібравши понад 49,4 млн переглядів. У лютому 2023 року ChatGPT встановив рекорд за найшвидше зростання користувацької бази, зібравши 100 мільйонів активних користувачів у січні.

До решти п'ятірки лідерів увійшли біографії людей, які померли у 2023 році (понад 42 млн переглядів), зокрема сторінку про актора Метью Перрі переглянули майже 16,5 млн разів, Чемпіонат світу з крикету 2023 року (більш як 38 млн), Індійську прем'єр-лігу (більш як 32 млн) і фільм «Оппенгеймер» (понад 28 млн).

Аудиторія Індії та Південно-Східної Азії мала великий вплив на список 2023 року, п'ята частина якого складається з медіа з цього регіону та самої Індії. Зараз в Індії налічується близько 4700 активних англомовних редакторів-волонтерів Вікіпедії, за цим показником країна поступається лише США та Великій Британії.

Хоча фільм «Барбі» зібрав у світовому прокаті понад 1,4 мільярда доларів, а «Оппенгеймер» – понад 950 мільйонів, останній отримав більший інтерес у Вікіпедії. Статтю про фільм «Барбі» переглянули 18 млн, а сторінку про реального фізика Дж. Роберта Оппенгеймера – 25,6 млн.

До списку також потрапили Тейлор Свіфт (більш як 19 млн), Ілон Маск (понад 14 млн) та Ліонель Мессі (більш як 16 млн), які є головними ньюзмейкерами у своїх галузях.

Дещо затьмарене новинами про війну в Газі російське вторгнення в Україну отримало близько 12,8 мільйона переглядів.

Останнім у списку опинився Ендрю Тейт, якого звинуватили у зґвалтуванні та торгівлі людьми в Румунії. Його сторінка отримала понад 12,7 мільйона переглядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів