Поділитись:

Пенсії та допомоги платитимуть вчасно, є ресурси та підтримка, – Шмигаль

Середа, 03 січня 2024, 15:27
Пенсії та допомоги платитимуть вчасно, є ресурси та підтримка, – Шмигаль

В Україні є внутрішні ресурси, а також підтримка від закордонних партнерів для того, щоб пенсії та грошові допомоги платити вчасно.

Про це у середу, 3 січня, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, інформує «Економічна правда».

«Цього року це буде одним із наших пріоритетів. Пенсії та допомоги будемо платити вчасно. Є внутрішні ресурси, а також підтримка від наших партнерів», – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що у 2023 році держава демонструвала «зразкове виконання соціальних зобов'язань». У структурі видатків зведеного бюджету соцвиплати займали понад 12%.

Водночас із 1 січня 2024 року в Україні оновилася низка соціальних стандартів, зокрема розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, нагадав прем'єр-міністр.

«Мінімальна зарплата зросла на 6%, із 6700 грн до 7100 грн. Ще одне її підвищення заплановане на весну. Прожитковий мінімум збільшився в середньому на 12%, до 2920 грн. Мінімальна пенсія в Україні підвищилася з 2093 грн до 2361 грн. У планах індексація пенсій з 1 березня», – додав прем'єр.

Нагадаємо: раніше перший віцепрем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко у коментарі Financial Times заявила, що в Україні може статися затримка з виплатою зарплат та пенсій для майже 12 млн осіб, якщо Захід не надасть фінансову допомогу на початку 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів