Поділитись:

На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео)

П'ятниця, 12 січня 2024, 17:40
На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео)

На Волині зареєстрували незалежну релігійну громаду, якою опікуються представники УПЦ «МП». Нещодавно місцева церква перейшла до ПЦУ, але це не сподобалось вірянам «МП» й вони навпроти тієї церкви постави купол на контейнер й моляться там.

Про це повідомляє БУГ.

У Поромівській громаді зареєстрували Свято-Миколаївську «незалежну» релігійну громаду, якою опікуються представники церков УПЦ «МП» Володимир-Волинської єпархії. У 2019-му році віряни села Будятичі проголосували за перехід до ПЦУ. Священник не погодився переходити разом з громадою та почав правити у будівельному контейнері навпроти храму. Згодом у Будятичах створили нібито «незалежну» релігійну громаду до якої входять попи з УПЦ «МП».

На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео)

На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео)

Після переходу релігійної громади села Будятичі Поромівської громади до ПЦУ, УПЦ «МП» відокремилась, зайнявши земельну ділянку навпроти храму. Селяни подейкують, що ця земельна ділянка на провулку Північний знаходиться у співвласності з громадянами білорусі, зараз там стоїть будівельний контейнер на який встановили купол.

Проте новостворена релігійна громада зареєстрована за іншою адресою: с. Будятичі, вул. 8-го березня, 63. Зареєстрували ніби то незалежно від ніякої структури, зокрема й УПЦ «МП». Хоча керівником організації виступає представник УПЦ «МП» по Нововолинському окрузі Петро Чолак. А земельна ділянка належить диякону Сергію Костюку, який часто співслужить Чолаку.

В Будятичах хочуть збудувати новий храм московського патріархату?

Згідно з відомостями, Свято-Миколаївська «незалежна» релігійна організація села Будятичі зареєстрована на земельній ділянці по вулиці 8-го березня. За даною адресою розташована занедбана земельна ділянка, на якій знаходиться лише бур’ян, а місцеві створили стихійне сміттєзвалище.

До земельної ділянки не прокладена дорога.

На фейсбук-сторінці новоствореної релігійної громади опубліковано допис «Побудуймо храм разом!» з прикріпленою банківською картою.

Допис опублікований керівником Свято-Миколаївської «незалежної» релігійної громади, Петром Чолаком. Він у 2022-му році підтримував священника бортнівського храму Петра Кубінського, який спочатку заявив, що переходить з громадою до ПЦУ, а за декілька днів організував збори проти переходу. На зборах Петро Чолак представився журналістам у відеосюжеті «Благочинним нововолинської округи» та був представником УПЦ «МП».

Свято-Миколаївську «незалежна» релігійна громада в Будятичах таки залежна?

На сторінці Свято-Миколаївської «незалежної» релігійної громади опубліковані світлини з проведення Богослужіння, яке очолив настоятель Свято-Успенського собору у Володимирі, протоієрей Олексій Нікітюк. Серед запрошеного духовенства також присутні й інші представники УПЦ «МП». Про службу написали на сторінці Володимир-Волинської єпархії УПЦ «МП».

На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео) На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео)

На фото зображені й ті священники УПЦ «МП», котрі відмовились переходити з громадою до ПЦУ – Іван Сабівчак (Свято-Миколаївський храм у селі Будятичі), Петро Кубінський (церква Різдва Пресвятої Богородиці у селі Бортнів, Свято-Михайлівська церква села Бужанка), Георгій (церкви Іоанна Богослова села Верхнів), Віктор Мельник (Свято-Вознесенський храм на 5 мікрорайоні у Нововолинську).

На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео)

На сторінці з’являються дописи зі зверненнями очільника УПЦ «МП» митрополита Онуфрія, який «засвітився» в календарі РПЦ разом з митрополитом Володимир-Волинської єпархії УПЦ «МП». Його зображення опублікували першим після Кирила.

На Волині священники УПЦ «МП» встановили на контейнер купол і назвали це церквою (відео)

Також Петро Чолак неодноразово відвідував богослужіння в інших храмах Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп зі священниками єпархії. А Петро Чолак був на богослужінні у Свято-Пантелеймонівському храмі УПЦ мп біля 4-ї шахти, діяльність якого Нововолинська міська рада заборонила навесні минулого року.

Нагадаємо: у селі Білосток Луцького району вбили священника Української православної церкви «Московського патріархату» – ієромонаха Ілію (у миру – Ігор Хамаза).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів