Поділитись:

Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)

П'ятниця, 02 лютого 2024, 11:32
Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)

Троє військовослужбовців Волинського прикордонного загону отримали заслужені нагороди.

Хлопці приєдналися до лав Держприкордонслужби з початку повномасштабного вторгнення по мобілізації. Спершу виконували завдання з охорони та оборони українсько-білоруської ділянки кордону в межах області, а торік навесні відправилися на передову. Прикордонники мужньо протистояли ворогу на Донеччині, відбивали штурми та нищили російських окупантів, – інформує пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Наші позиції постійно обстрілювали різного роду боєприпасами. Навіть добратися до них – було справжнім випробуванням. Відстань у кілька кілометрів я називав «дорогою смерті», – ділиться спогадами Михайло.

Прикордонник Роман каже, що окрім артилерійських зарядів, їхні позиції регулярно обстрілювали запалювальними фосфорними боєприпасами, гатили усім, що мали. Та попри це, бійці вправно нищили окупантів, які щодоби штурмували наші позиції. Під час таких бойових зіткнень прикордонники отримали численні осколкові поранення.

«Мені осколком від касетного боєприпасу поранило руку. Стріляти сам я уже не міг, але споряджав та подавав магазини побратимам. Один з бійців отримав серйозніше поранення, то витягнув його з-під обстрілу», – пригадує Григорій.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі згідно з Указами Президента України прикордонників нагородили медалями «Захиснику Вітчизни».

Вручив нагороди заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Сердюк. Він привітав захисників з отриманням високих відзнак, подякував за чітку громадянську позицію та величезний обсяг роботи, яка неминуче наближає нас до єдиної мети.

Нині Григорій та Михайло продовжують охороняти державний кордон на рідній Волині, відновлюються після поранень, котрі ще дають про себе знати.

«Роман - звільнений у запас. Та попри пережите, хлопці готові знову вирушити у зону активних бойових дій, аби захищати свою Батьківщину і назавжди вигнати ворога з української землі», – йдеться у повідомленні.

Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)Волинським прикордонникам вручили нагороди (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
15:06
12 квітня 2024