Поділитись:

У Великобританії перші пацієнти отримали експериментальну терапію проти раку

Понеділок, 05 лютого 2024, 01:01
У Великобританії перші пацієнти отримали експериментальну терапію проти раку

«Революційний» метод лікування раку, відомий як мРНК-терапія, почали застосовувати пацієнтам у лікарні Хаммерсміт на заході Лондона. Така терапія може стати новим підходом до боротьби з раком. 

Випробування проводять для оцінки безпечності та ефективності терапії при лікуванні меланоми, раку легенів та інших солідних пухлин, пише УП.Життя.

У новому методі лікування використовують генетичний матеріал, відомий як мРНК. Він мовби підсвічує імунній системі пацієнта загальні маркери пухлин. Його мета полягає в тому, щоб допомогти мРНК розпізнавати та боротися з раковими клітинами, які експресують ці маркери.

"Нова імунотерапія проти раку на основі мРНК відкриває шлях для залучення власної імунної системи пацієнта до боротьби з раком", – зазначив доктор Девід Пінато з Імперського коледжу Лондона.

Він додав, що це дослідження все ще перебуває на ранніх стадіях і можуть пройти роки, перш ніж воно стане доступним для пацієнтів. Однак це є важливою базою, на основі якої могли б бути розроблені менш токсичні та більш точні нові методи боротьби з раком.

Доклінічні випробування як на клітинних, так і на тваринних моделях раку надали показали, що нова терапія мРНК впливає на імунну систему та може бути запропонована пацієнтам на ранніх етапах клінічних випробувань.

Нещодавно в усьому світі розпочалися клінічні випробування низки вакцин проти раку. Вони поділяються на дві категорії: персоналізована імунотерапія раку, що ґрунтується на вилученні власного генетичного матеріалу пацієнта з його пухлини, і терапевтична імунотерапія раку – мРНК, яка пристосована до певного типу раку.

Основна мета нового дослідження – з'ясувати:

  • чи є цей вид мРНК-терапії безпечним;
  • як його переносять пацієнти з раком легенів або шкіри;
  • чи здатен він зменшувати пухлини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
17 лютого 2024
13 лютого 2024
05 лютого 2024
04 січня 2024
31 грудня 2023