Поділитись:

У Польщі візьмуться за олію і цукор з України: введення ПДВ та обмеження ввозу

Вівторок, 06 лютого 2024, 06:52
У Польщі візьмуться за олію і цукор з України: введення ПДВ та обмеження ввозу

Заступник польського міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак оголосив, що клопотатиме про мінімум 8% ПДВ на українську олію та про обмеження ввезення цукру до Польщі вже на цьому тижні.

Про це пише Європейська правда.

«Ми аналізуємо те, що відбувається. У Міністерстві сільського господарства не було відповідного підрозділу, який би аналізував на постійній основі, скільки і яких товарів надходило до Польщі. Сьогодні ми аналізуємо це раз на тиждень, надходять повні дані, наприклад, скільки замороженої малини надійшло цього року», – сказав Колодзейчак.

За його словами, цього року з України вже надійшли кілька сотень тонн замороженої малини.

«Фактурна ціна замороженої малини становить 1 євро 15 центів, що менше 5 злотих. У Польщі за таку суму невигідно вирощувати сирі овочі. Я на це не згоден, ми будуємо польське виробництво і обмежуємо імпорт», – зазначив заступник міністра.

Він додав, що планує клопотати про запровадження ПДВ хоча б на 8% на олію, яка може надходити з України до Польщі.

«Чому це має бути ставка 0%, яка призначена для польських виробників і польських споживачів, щоб виробництво тут було прибутковим?», – сказав Колодзейчак.

Заступник міністра анонсував, що також агітуватиме за обмеження на імпорт українського цукру.

"Можу вас запевнити, що, швидше за все, цього тижня я висловлюся за введення обмежень на імпорт цукру до Польщі", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів