Поділитись:

Волинянин після звільнення з військової служби став вчителем «Захисту України»

Вівторок, 06 лютого 2024, 15:27
Волинянин після звільнення з військової служби став вчителем «Захисту України»

Олександр Шепеля із Шацька від початку повномасштабного вторгнення пішов служити добровольцем. Брав участь у боях під Соледаром, де отримав поранення, а згодом – під Куп’янськом. У травні 2023 року звільнився із лав ЗСУ.

Про це пише Суспільне.

Від початку навчального року чоловік працевлаштувався у Шацькому ліцеї, де викладає предмет «Захист України», повідомили у Волинському обласному центрі зайнятості.

44-річний Олександр Шепеля має педагогічну освіту, здобув фах вчителя географії у Волинському державному університеті імені Лесі Українки, але після закінчення університету вчителем так і не працював.

«Вчительського досвіду не мав, не розумів, які зміни упродовж цього часу були у системі освіти, як працювати з класним журналом, а тепер і електронним, календарним плануванням. Але з допомогою колег потрохи все освоїв», – каже Олександр Шепеля.

Майже пів року Олександр Шепеля вчить старшокласників основам стройової підготовки, мінімальним навичкам поводження зі зброєю, бойової тактики роботи в групах, а ще – основам тактичної медицини.

Волинянин після звільнення з військової служби став вчителем «Захисту України» 

«Ми живемо у часи війни. Навички бойової підготовки, тактичної медицини, зрештою, дух патріотизму має бути в кожному з нас. Він закладається не тільки в родині, а й у школі. Це і було моїм основним мотивом погодитися на цю роботу», – говорить волинянин.

Навичкам тактичної медицини Олександра Шепелю вчили двоє старших синів – Тарас і Захар. Вони закінчили Волинський медичний інститут за спеціальністю «Фельдшер».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів