Поділитись:

Instagram і Threads більше не рекомендуватимуть політичний контент

Вівторок, 13 лютого 2024, 03:41
Instagram і Threads більше не рекомендуватимуть політичний контент

На самому початку запуску Threads глава нової соцмережі Адам Моссері заявив, що сервіс не буде просувати новини за допомогою алгоритмів. Однак певна взаємодія з таким контентом усе ж відбувалася. Згідно з новим анонсом, як Threads, так і Instagram перестануть рекомендувати будь-які дописи політичного характеру взагалі.

Про це пише 24 канал.

Як це працюватиме

Користувачі все ще бачитимуть політичний контент від акаунтів, на які вони самі підписалися. Проте алгоритми більше не будуть «проактивно посилювати» такі пости й не покажуть вам рекомендовані політичні дописи від сторінок, за якими ви не стежите.

Зміни, які будуть впроваджені «протягом наступних кількох тижнів» і працюватимуть у стрічках обох соцмереж, а також розділах Reels і Explore в Instagram.

Адам Моссері не уточнив, як саме Meta визначатиме, що є «політичним», а що ні. Представник Meta сказав, що це будуть теми, пов'язані з виборами, а також соціальні питання.

«За нашим визначенням, політичний контент — це контент, який, ймовірно, стосується тем, пов'язаних з урядом або виборами. Наприклад, пости про закони, вибори або соціальні теми. Ці глобальні питання є складними і динамічними, а це означає, що це визначення буде розвиватися, оскільки ми продовжуємо взаємодіяти з людьми і спільнотами, які використовують наші платформи, а також із зовнішніми експертами, щоб удосконалити наш підхід», –  сказав представник Meta.

Хоча за замовчуванням компанія обмежить політичний контент, ви зможете самостійно повернути рекомендації до колишнього вигляду в налаштуваннях.

 «Наша мета — зберегти можливість для людей обирати, як взаємодіяти з політичним контентом, поважаючи при цьому апетит кожної людини до нього», – сказав Моссері.

Тож варто очікувати окремий пункт у розділі Налаштування, який вмикатиме й вимикатиме політичні теми. Ось, як це виглядатиме:

Instagram і Threads більше не рекомендуватимуть політичний контент 

Meta вже давно намагається перешкодити користувачам обговорювати теми, які вона вважає потенційно проблематичними. У 2022 році Facebook заявив, що політичний контент складає лише 3 відсотки від усього, що бачать користувачі у США в своїх стрічках. Компанія прагне до того, щоб її соцмережі лишалися стерильними, блокуючи "потенційно чутливі" теми й таким чином залишаючи користувачам можливість обговорювати лише позитивні моменти їхнього життя. При цьому розробники останніми роками скаржаться на зменшення активності аудиторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів