Поділитись:

У Луцьку хочуть об'єднати виші? (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 13 лютого 2024, 13:00
У Луцьку хочуть об'єднати виші? (фото)

Луцький національний технічний університет та Донецький національний технічний університет, який релокували у Луцьк, хочуть об'єднати.

Таке повідомлення почало ширитись у новинних телеграм-каналах.

«Міністерство освіти і науки на закритому засіданні Спілки ректорів презентувало план об'єднання закладів вищої освіти на 2024 рік», – йдеться у повідомленні.

У Луцьку хочуть об'єднати виші? (фото)

Серед вишів, які планують об'єднувати опинився і Луцький НТУ. Який, як пишуть у мережі, планують об'єднати з Донецьким НТУ у квітні 2024 року.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» поспілкувалися із ректоркою ЛНТУ Іриною Вахович щодо цього. Проте вона заявила, що для неї це стало «сюрпризом» і поки достеменною інформацією освітянка не володіє.

«Офіційних, формальних розмов зі мною не було. Я вчора побачила це в соціальних мережах, зокрема у фейсбуці. Ми спілкувалися з ректором Донецького університету і він теж не в курсі. Тобто я не знаю на скільки це... Критерії визначенні з об'єднання, то Волинська область має мати два університети. Відповідно, їх і є два. Чесно, нічого не знаю, буду з'ясовувати, бо тільки вчора ця інформація з'явилася. Ну, зі мною в крайньому разі ніхто не спілкувався з цього питання», – каже ректорка.

Ірина ВаховичІрина Вахович

Також вона додала, що, за її інформацією, під час зустрічі Спілка ректорів не говорила про суб'єкти об'єднання, а лише визначала критерії. Тому, як каже Ірина Вахович, за цими критеріями на Волині усе, наче, має залишатися так, як є зараз.

Наші журналісти намагалися отримати інформацію від Міністерства освіти і науки України, але там попросили направити офіційний запити, що ми й зробили.

Довідково:
Донецький національний технічний університет – один із найстаріших навчальних закладів Донбасу. У 2014 році, внаслідок окупації м. Донецьк під час російсько-української війни, університет переміщений до м. Покровськ, а у 2022 році – до м. Луцьк. Ректором університету є Ляшок Ярослав Олександрович.

Нагадаємо: викладачі двох найвідоміших університетів у Луцьку – ВНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ – купують сумнівні сертифікати про участь в міжнародних програмах підвищення кваліфікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
15:02
17 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
13 квітня 2024
05 квітня 2024
29 березня 2024
20 березня 2024
12 березня 2024