Поділитись:

Через Ягодин «прорвалися» майже 20 вантажівок: яка ситуація на кордоні

Понеділок, 19 лютого 2024, 19:14
Через Ягодин «прорвалися» майже 20 вантажівок: яка ситуація на кордоні

За добу, 18 лютого, через міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» не пропустили жоден ваговоз. У ще одному заблокованому пункті пропуску, «Устилуг-Зосин», накопичується черга на митне оформлення.

Про ситуацію на пунктах пропуску станом на 19 лютого Суспільному розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

За ніч через Ягодин «прорвалися» майже 20 вантажівок

Зі слів Валентини Черниш, якщо з початком блокади замість звичних 600 вантажів на в’їзд в Україну митники оформляли 100, а на виїзд до 20 автівок, то 18 лютого рух був повністю зупинений в обидві сторони.

«За ніч майже 20 вантажівок таки прорвалися. Ми дивилися які там вантажі. Це, всього-на-всього, 5 комерційних. Все решта — або гуманітарна або швидкопсувна продукція. Я так розумію, що їх просто пошкоджували, бо там була і жива худоба і свіжозрізані квіти», — говорить речниця.

За даними волинських митників, зранку, 19 лютого, ситуація на пункті пропуску не покращилася, у черзі на в’їзд до України у Дорогуську наразі 600 автівок, в електронній черзі на виїзд – 730.

Яка ситуація на «Устилуг-Зосин»

У пункті пропуску «Устилуг-Зосин» польські протестувальники поки дотримуються попередніх обіцянок і пропускають за годину по 3 вантажі до 7 тонн. Однак черга на митне оформлення постійно накопичується. На виїзд очікує 50 ваговозів, пасажирської черги, зі слів Валентини Черниш, немає.

Також біля міжнародного пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ» триває мирна акція протесту українських перевізників, які з 15 лютого зібралися у відповідь на дії польських фермерів. Як телефоном розповів керівник громадської організації «Перевізники Західного Регіону» Віталій Коценко, за минулу добу українські мітингувальники не спинили жодної польської автівки, що намагалася б об’їхати чергу з українських авто, що застрягли у польській блокаді.

Нагадаємо: станом на 19 лютого на кордоні з Польщею у чергах стоять майже 3000 вантажівок. Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ – Ягодин», «Гребенне – Рава-Руська», «Медика – Шегині», «Зосин – Устилуг», «Долгобичув – Угринів» та «Корчова – Краківець».

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів