Поділитись:

Ситуація не в зерні, а в політиці, – Зеленський про ситуацію на кордоні з Польщею

Вівторок, 20 лютого 2024, 08:00
Ситуація не в зерні, а в політиці, – Зеленський про ситуацію на кордоні з Польщею

Президент Володимир Зеленський 19 лютого розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації.

Про це пише Українська правда. 

Зі слів Зеленського, події на кордоні з Польщею «не можна сприймати як щось нормальне чи буденне».

«Через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту. Тож насправді ситуація не в зерні, а, скоріше, в політиці. І під Куп’янськом, неподалік від кордону з росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею виглядають просто знущально», – наголосив він.

Зі слів голови держави, для вирішення ситуації потрібні спільні та раціональні рішення – «рішення наші з поляками передусім та всіх у Європі, кого турбує доля Європи».

Нагадаємо: станом на 19 лютого на кордоні з Польщею у чергах стояли майже 3000 вантажівок. Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ – Ягодин», «Гребенне – Рава-Руська», «Медика – Шегині», «Зосин – Устилуг», «Долгобичув – Угринів» та «Корчова – Краківець».

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів