Поділитись:

Або Україна з нами домовляється, або будуть нові обмеження на імпорт, – польський урядовець

Середа, 21 лютого 2024, 09:31
Або Україна з нами домовляється, або будуть нові обмеження на імпорт, – польський урядовець

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак не виключив подальших обмежень українського імпорту.

Як пише «Європейська правда», про це він заявив в ефірі Polsat News.

В ефірі заступника міністра сільського господарства запитали, серед іншого, чи розглядає уряд можливість запровадження одностороннього ембарго на імпорт агропродовольчих товарів з України. За словами Колодзейчака, такий варіант не буде виключений у разі відсутності співпраці з української сторони.

«М'яч на полі України. Або ви домовляєтеся з Польщею, або ми будемо змушені запровадити подальші обмеження на імпорт українських товарів». – заявив Міхал Колодзейчак.

Наразі до Польщі не можна імпортувати пшеницю, кукурудзу, соняшник та ріпак.

Колодзейчак повідомив, що міністр Чеслав Секерський має провести переговори зі своїм українським колегою Миколою Сольським у середу, 21 лютого.

Представник Міністерства сільського господарства і розвитку села також оголосив, що переговори з фермерами-протестувальниками почнуться з наступного тижня.

Міхал Колодзейчак також заявив, що повідомлення про те, що українське зерно залишається в Польщі попри ембарго, не підтвердилися, але разом з тим українська продукція витісняє польську на німецькому ринку.

Нагадаємо: вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП «Медика – Шегині» та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024