Поділитись:

Через «Ягодин» за останні дні в Польщу не пропустили жодної фури

Понеділок, 26 лютого 2024, 12:54
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Польські фермери продовжують блокувати рух для вантажівок поблизу шести пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах на в'їзд до України стоять близько 2200 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, пише УНН.

За словами Демченка, фермери блокують рух на пунктах пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець».

«Сукупно на цих напрямках (де фермери блокують рух - ред.) на території Польщі станом на ранок в чергах з можливістю проїзду в бік України перебуває десь 2200 вантажних транспортних засобів. Найбільше – навпроти пунктів пропуску "Краківець", "Рава-Руська" та "Ягодин"», – заявив Демченко.

За його словами, на пункті пропуску «Ягодин» перетинає кордон найменша кількість вантажівок. Минулої доби в бік України прослідувало приблизно 50 вантажівок.

Натомість за останні дні польські фермери не пропустили через ПП «Ягодин – Дорогуськ» жодної вантажівки, яка слідує з України в Польщу на цьому напрямку.

«Показники перетину кордону з України в Польщу (через КПП "Ягодин" - ред.) залишаються нульовими», – наголосив Демченко.

Також критично низькі показники за кількістю перетину кордону і у пункті пропуску «Шегині». За словами Демченка, минулої доби тут перетнули кордон лише 70 вантажівок.

«Загалом, за годину польські фермери пропускають на кожному з напрямків по кілька вантажівок, які слідують з Польщі і ті, які слідують в Польщу. Але більше вони блокують рух для вантажівок, які слідують саме з України», – розповів Демченко.

Нагадаємо: у ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження українського зерна від початку протестів фермерів – загалом зловмисники пошкодили 160 тонн українського зерна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів